Duo Sensor Technológia

A Duo Sensor Technológia két fejlett mérési technológiát ötvöz: az oszcillometriás és a Korotkov-módszert. Elsősorban a Korotkov-hangokat használja a vérnyomás meghatározásánál, míg az oszcillometriás technológiát csak kivételes esetekben alkalmazza. 

A Korotkov-módszer magas mérési pontosságot, alacsony interferenciát és helyes mérési eredményeket biztosít még a szívritmuszavarok esetében is. Nagyon halk pulzus esetében (amelyek a Korotkov-módszerrel nem észlelhetők) a mérések automatikusan az oszcillometriás mérési technológia segítségével történnek. Ez nem a szívhangokat észleli, hanem az artériák pulzushullámait.

A Duo Sensor Technológia ezért különösen megfelelő azon betegek számára, akik nagyra értékelik a mérési pontosságot. Ez igen fontos a gyógyszeres kezelések esetén, hogy az orvos megállapíthassa a gyógyszerezés megfelelő dózisát.

Az aritmiában szenvedő felhasználók automata vérnyomásmérő készülék segítségével állapíthatják meg a magas vérnyomás mérési eredményeit. Más auszkultációs eszközökkel ellentétben a Tensoval Duo Control mikrofonja magában a készülékben helyezkedik el (a mandzsetta helyett). Ez csökkenti a kezelési hibákból eredő tévedések lehetőségét. A Duo Sensor Technológia tehát igen pontos eredményeket biztosít, ugyanakkor használata egyszerű.

Innovatív technológia